IZPOSOJA ŠOLSKIH VIOLIN

S poukom violine običajno mladi talenti pričnejo že pri petih letih ali pa celo mlajši. Ker običajna velikost violine ne ustreza majhni otroški postavi, se v praksi že dolgo uporablja več velikosti violin, ki jih učenec postopno zamenjuje sorazmerno z rastjo svojega telesa. Pravo razmerje med velikostjo violine in rok ter kvaliteta inštrumenta igrata zelo veliko vlogo pri razvoju tehnike igranja, ki je za vsakega glasbenika osnova, da lahko izrazi svoj muzikalni talent.

Nakup kvalitetne šolske violine poleg vseh ostalih šolskih potrebščin za starše predstavlja razmeroma velik strošek. Glavna ovira pa je običajno dilema, ali bo otrok čez nekaj mesecev še igral inštrument ali ne in kaj bodo naredili z violino, ko bo premajhna in bo potrebno spet kupiti novo.

Z namenom, da bi staršem zmanjšali izdatke, otrokom pa približali inštrumente, smo v trgovini NOVA lastra glasbeni butik Urška Cerar Kramar s.p. uvedli PROGRAM IZPOSOJE KVALITETNIH ŠOLSKIH VIOLIN.

POTEK IZPOSOJE INŠTRUMENTA

Za novo violino z opremo vplačate avans v vrednosti inštrumenta po naši najnižji ceni 580 EUR

Violino lahko kadarkoli do 6 mesecev od datuma najema vrnete, mi pa Vam bomo vrnili vplačani znesek avansa zmanjšan za mesečno najemnino, ki se bo natekla od datuma najema do datuma vračila inštrumenta in vrednost potrošnega materiala (strune, žima, kolofonija).

Če se odločite, da boste inštrument obdržali, to za Vas ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, saj ste kupnino že poravnali ob nakupu inštrumenta.

Violino lahko tudi vedno zamenjate za večjo violino z doplačilom.

Vrsta inštrumenta:

Inštrument: Violina z opremo Francois La’Petitte **

Velikost: 3/4, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16

SESTAVA

Šolska violina Francois La’Petitte **, višjega kvalitetnega razreda, v celoti narejena v Evropi, pokrov resonančna smreka, dno izbran rebrast javor, zlato-rjavo prosojno lakirana, ebenovinasta garnitura, ekstra lahek strunik Wittner s finimi uglaševalci, strune Dominant, podbradnik model Guarneri.

Lok Dorfler, brazil, oglat model, ebenovinasta žabica s perlo, naravna žima Mustang, ovoj novo srebro.

Mostiček Viva, nastavljiv po višini, širini in globini, zložljiv.

Kolofonija

Kovček Luitheria Concerto, ekstra lahek, zelo trden z nepremočljivo prevleko, z nahrbtnikom, barva: črna.

Inštrument je pripravljen za igranje brez dodatnih stroškov. Izbirate lahko med novim in rabljenim inštrumentom Rabljeni instrumenti so očiščeni in servisirani v goslarski delavnici. V trgovini NOVA lastra glasbeni butik v Domžalah Vam bomo pomagali izbrati pravo velikost violine, sami pa boste lahko izbrali inštrument, glede na barvo tona, strukturo lesa, barvo mostička in kovčka.

Poleg tega, da vašemu otroku za izredno ugodno ceno nudimo inštrument z izbrano opremo po najvišjih standardih, tudi skrbimo za bogato izbiro delov in pribora, ki jih lahko kadarkoli naročite v naši trgovini. Prav tako nudimo tudi servisno storitev za vsa godala.

Cena novega kompleta samo: 580 €

Cena rabljenega kompleta: 495 €

Mesečna najemnina: 15 €